Vragen? Bel 085 - 06 40 112

BEL VOOR ACTUELE CURSUS DATUMS: 085-0640112

 

Groot rijbewijskeuring

Volgens de CAO beroepsgoederenvervoer moeten chauffeurs met een C of D rijbewijs om de 5 jaar een medische keuring ondergaan. Een periodieke keuring is cruciaal voor de veiligheid van de chauffeur zelf, maar ook voor die van anderen. Met de chauffeurskeuring wordt beoordeeld of iemand aan alle normen voldoet om zelfstandig en veilig een voertuig te besturen.

Wij adviseren minimaal 4 maanden voor het verlopen van de geldigheid van uw keuring de procedure op te starten. Medisch keuren mag namelijk al maximaal een jaar voor de verloopdatum van uw rijbewijs plaatsvinden. Indien het lang geleden is dat u voor het laats een oogarts/opticien heeft bezocht is het aan te raden ruim van tevoren langs te gaan voor een gratis oogmeting om vertraging in het keuringsproces te voorkomen.

Doelgroep

Beroepschauffeurs met een C en/of D rijbewijs.

Inhoud

  • Vragenlijst invullen
  • Bloeddrukmeting
  • Ogen; gezichtsscherpte op afstand en gezichtsveld
  • Urine onderzoek (suiker gehalte)
  • ECG (leeftijd 40+)
  • Lichamelijk onderzoek door de arts op ogen, hart, longen, zenuwstelsel, evenwicht en houding
  • Bewegingsapparaat

Duur

Circa 40 minuten.

Beschikbaarheid

De keuring word in overleg ingepland. U kunt kiezen of u de keuring in Hoogeveen, Assen, Emmen, Coevorden of Meppel wilt laten plaatsvinden. Dit kan al vanaf 1 persoon. Heeft u meerdere chauffeurs die tegelijk gekeurd kunnen worden? Dan is het eventueel mogelijk de keuringsarts naar uw locatie te laten komen, ook avonduren en weekenden zijn dan bespreekbaar.

Geldigheid certificaat

De standaard chauffeurskeuring is inclusief een geneeskundige verklaring van geschiktheid met een geldigheidsduur van 5 jaar.

Staat uw opleiding er niet bij? Doe een open inschrijving!