Vragen? Bel 085 - 06 40 112

CODE 95

A28 Opleidingen verzorgt opleidingen en cursussen die vallen onder Code 95, de verplichte nascholing van beroepschauffeurs.

WAT IS CODE 95?

Code 95 is verplicht voor alle beroepschauffeurs uit de EU en beroepschauffeurs die in de EU werken. Dit is geregeld in de Richtlijn vakbekwaamheid. Deze richtlijn schrijft voor dat alle beroepschauffeurs binnen de Europese Unie zich moeten houden aan dezelfde regels voor vakbekwaamheid.

Met de nieuwe regels wordt toegewerkt naar een aantal doelen, waarvan de belangrijkste zijn:

  • Het verminderen van de uitstoot van CO2
  • Het aantal verkeersslachtoffers terugdringen
  • Het instellen van een standaard waaraan alle beroepschauffeurs moeten voldoen.

Code 95 wordt aangeduid op het rijbewijs middels het cijfer 95 achter de voertuigcategorie waarop de code van toepassing is.

VIJF JAAR GELDIG

De code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1 (E), C (E), D1 (E) of D (E) noodzakelijk is. De code is vijf jaar geldig en kan verlengd worden door nascholing. Code 95 is verplicht voor alle EU beroepschauffeurs en chauffeurs van buiten de EU die in de Eu werken.

BASISKWALIFICATIE CODE 95

Om beroepsgoederenchauffeur of chauffeur personenvervoer te worden dient u in het bezit te zijn van de basiskwalificatie code 95. Hiervoor dient u, buiten de reguliere onderdelen voor het C of D-rijbewijs, het theorie-examen V3C/D, de toets besloten terrein en de praktische toets te behalen. De basiskwalificatie Code 95 is 5 jaar geldig.

NASCHOLING, ELKE VIJF JAAR

Om beroepschauffeur te blijven, is iedere vijf jaar het volgen van nascholing verplicht. Elke vijf jaar dient men 35 uur nascholing te volgen, waarvan 7 praktijkuren. Om de nascholing mee te laten tellen voor de verlenging van code 95 dient u wel in het bezit te zijn van de basiskwalificatie.


CURSUSSEN BIJ A28 OPLEIDINGEN

Bij A28 Opleidingen kunt u terecht voor zowel individuele cursussen die binnen Code 95 vallen als complete Code 95 Cursussen. Alle cursussen worden gegeven door gekwalificeerde docenten in Hoogeveen of bij u op locatie.


VOLLEDIGE ONTZORGING

Wij ontzorgen organisaties van A tot Z op het gebied van Code 95 Opleidingen. In ons eigen digitaal portaal kunt u 24 uur per dag al uw trainingen beheren en ontvangt u tijdig meldingen bij het verlopen van bevoegdheden. Tevens heeft u de mogelijkheid om complete klassen in te plannen binnen ons systeem.

MEER INFORMATIE?

Wilt u meer informatie over onze nascholingscursussen, tarieven, subsidie mogelijkheden, wilt u een andere training of heeft u specifieke wensen op het gebied van de nascholing neemt u dan gerust contact met ons op.

CODE 95 VOOR BEDRIJVEN

A28 Opleidingen ontzorgt bedrijven volledig op het gebied van Code 95 nascholing. Doorgaans is dit een klus die u, als ondernemer en organisatie, veel tijd kosten. Wij hebben de expertise, goed opgeleid personeel en een goed werkend systeem in huis om dit voor u te organiseren.


DUURZAME OPLEIDINGSBEHOEFTEN

Met meerjarige opleidingsplannen sluiten we aan op de duurzame opleidingsbehoeften van onze klanten. We nemen u de planning en administratie met betrekking tot opleidingen uit handen en regelen de subsidies.

Met een eigen digitaal portaal (voor het bedrijf) kunt u 24 uur per dag al uw trainingen beheren en ontvangt u tijdig meldingen bij het verlopen van bevoegdheden.


WAT HOUDT DE ONTZORGING IN?

Ontzorgen houdt in dat wij de organisatie en administratie aangaande Code 95 voor bedrijven volledig uit handen nemen.

Denk hierbij aan de volgende diensten die wij kunnen leveren:

  • Overzicht van alle opleidingen die wij aanbieden voor code 95 voor uw bedrijf.
  • Altijd de nieuwste en veelzijdige opleidingen in beeld.
  • Inzicht en gebruik van ons eigen online systeem waar alle punten binnen de opleiding per medewerker worden geregistreerd. Tevens kan het bedrijf zelf plannen in het systeem wanneer welke medewerker een cursus gaat volgen.
  • Een vijfjarig abonnement waarbij u een volledige verantwoordelijkheid kunt verwachten van A28 Opleidingen.
  • Een pakket op maat dat volledig aansluit bij uw bedrijf.
  • U betaalt een gunstige prijs per medewerker.

COMPLEET OVERZICHT

Graag brengen wij samen met u het complete overzicht in beeld. Hierbij nemen wij de nascholingsbehoefte voor de komende vijf jaar mee in het overzicht. Zodoende weet u zeker dat chauffeurs tijdig bijgeschoold worden. Bij een uitbesteding aan ons creƫert u volledige rust binnen de HR afdeling aangaande code 95.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie of een goed advies?